Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Κοπή τη πίτα..

Πρώτη μέρα επιστροφής στο σχολείο μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Νυσταγμένοι, αλλά χαρούμενοι και με πολλές εμπειρίες να διηγηθούμε στους συμμαθητές μας. Κυριάρχησαν και πάλι οι διηγήσεις για τα δώρα που λάβαμε, τα φλουριά που κερδίσαμε στη βασιλόπιτα, αλλά και η απορία γιατί ο Άι-Βασίλης φέτος ξέχασε να περάσει από αρκετά σπίτια. Καταλήξαμε, ότι μάλλον άρχισε να γερνάει και ξεχνάει ορισμένες διευθύνσεις που τον δυσκολεύουν, ή οι τάρανδοί του είναι πολύ τεμπέληδες, βιάζονται να τελειώσουν τη βάρδια τους και τον ξεγελούν.
Όπως και να έχει, εμείς θα κάνουμε τα παράπονά μας. Θα του γράψουμε ένα γράμμα για να του επιστήσουμε την προσοχή, ώστε να επιλέγει με μεγαλύτερη προσοχή τους ταράνδους του την επόμενη φορά. 
Μετά από αυτές τις φιλοσοφικές και μη αναζητήσεις και  συζητήσεις, τηρήσαμε και φέτος το έθιμο και κόψαμε στην τάξη μας βασιλόπιτα, για να πάει ...γλυκά η χρονιά. Το φλουρί το κέρδισε η Αναστασία μας και πήρε δώρο το βιβλίο του Μερκούριου Αυτζή: "Τρελό μου αμαξίδιο". 




Μέσα από το βιβλίο γνωρίσαμε τον Σούζα, το αμαξίδιο της Νανάς. Τους ακολουθήσαμε στις βόλτες τους. Σε μέρη που μπορούν να επισκεφθούν και σε μέρη που πάνε μόνο με τη φαντασία τους...
Γλυκά και αναγνωστικά ξεκινήσαμε λοιπόν.
Γιατί μ' ένα βιβλίο συντροφιά όλα αρχίζουνε καλά!
Και του χρόνου!