Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα στο Α.Μ.Η.

Τι δώρο να κάνουμε στο θείο βρέφος; Σμύρνα, λιβάνι, χρυσό; Μα δεν είμαστε μάγοι! Μήπως οι ανάγκες του είναι τόσο ανθρώπινες όσο και οι δικές μας; Όπως, παιχνίδια, ρούχα, φαγητό, ύπνος, φροντίδα, στοργή, οικογένεια και πάνω από όλα αγάπη; Και πώς μπορούμε να τα ανακαλύψουμε όλα αυτά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου; Η αρχαιολόγος και μαμά της Φαίης μας κ. Κλειώ Τζανάκη μας δείχνει τον τρόπο μέσα από το πρόγραμμα " Ένα δώρο για το βρέφος" που υλοποιεί για μαθητές Δημοτικού στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του το Α.Μ.Η. Ηρακλείου. 


Παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα, περιηγηθήκαμε στις αίθουσες του μουσείου, αναζητήσαμε και ανακακλύψαμε στις προθήκες αντικείμενα της μινωικής εποχής, που θα μπορούσαν να καλύψουν τις βιολογικές και συναισθηματικές ανάγκες ενός βρέφους. Πριν αποχωρήσουμε, αφήσαμε την προσωπική μας πινελιά στο γιορτινό καράβι που κοσμεί την είσοδο του μουσείου! Τα δικά μας δώρα για το θείο βρέφος. Λάβαμε όμως κι εμείς δώρα. Οι υπεύθυνοι του μουσείου δε μας άφησαν να επιστέψουμε στο σχολείο χωρίς καύσιμα γλυκιάς ενέργειας, μελωμένα από αγάπη και πασπαλισμένα με άχνη φροντίδας. 





Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Κλειώ Τζανάκη για το όμορφο πρόγραμμα και τους υπεύθυνους του μουσείου για την κατανόηση του ενθουσιασμού μας, που ξεπερνούσε ορισμένες φορές τα δέοντα για έναν μουσειακό χώρο ντεσιμπέλ και για το γλυκό τους κέρασμα. Ευχαριστούμε ακόμη την κ. Κλεοπάτρα Μπόμπορη, συνάδελφο, εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής στο σχολείο μας, χωρίς τη βοήθεια της οποίας θα ήταν πολύ δύσκολη η μετάβασή μας στο μουσείο.

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία, αγάπη, ειρήνη!