Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Πασχαλινή σύμπραξη 16ου - 17ου

Σήμερα ήταν μια από κείνες τις υπέροχες μέρες που λατρεύουν όλα τα παιδιά: πολύ παιχνίδι, πολύς θόρυβος, πολύ γέλιο και κυρίως ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑ.
Υποδεχτήκαμε τους συμμαθητές μας από το Β2 του 16ου Δ.Σ. Ηρακλείου με τη δασκάλα τους κ. Κατερίνα Λιοντάκη και τη Διευθύντρια κ. Μαρία Μορφουλάκη και γίναμε μια μεγάλη παρέα.

Φορέσαμε τις καρτελίτσες με τα χρωματιστά αυγά για τον διαχωρισμό των ομάδων και περιμέναμε τους συμμαθητές μας με τα λαζαράκια μας και τα καλαθάκια μας στο χέρι:
 Να τους, έφτασαν με δώρα και τα πανέμορφα κόκκινα καπελάκια τους!


Καθίσαμε για λίγο όλοι μαζί στις κερκίδες για να τους αφήσουμε να πάρουν μια ανάσα!

Έπειτα μπήκαμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, όπου για να γνωριστούμε καλύτερα χωριστήκαμε ανάλογα με το χρώμα των αυγών που είχαμε πάνω μας σε τέσσερις ομάδες και παίξαμε ένα παιχνίδι. Βάλαμε μουσική και μοιράσαμε από ένα καπέλο λαγού σε κάθε ομάδα. Όποιος φορούσε το καπέλο μπορούσε να κάνει όποια κίνηση ήθελε και οι υπόλοιποι έπρεπε να την επαναλάβουν. Ήταν πολύ διασκεδαστικό, γιατί η φαντασία των παιδιών ήταν, όπως πάντα άλλωστε ,αστείρευτη.

Τα παιδιά της κυρίας Κατερίνας μας παρουσίασαν σε κουκλοθέατρο την ανάσταση του Λαζάρου με κούκλες που είχαν κατασκευάσει με τη δασκάλα τους και ήταν πραγματικά εντυπωσιακές!!! Το χειροκρότημά μας ήταν πηγαίο και το άξιζαν!


Και ήρθε η ώρα του κυνηγιού των πασχαλινών αυγών. Ξεχυθήκαμε στην αυλή να αναζητήσουμε τα χάρτινα πασχαλινά αυγά και να γεμίσουμε τα καλαθάκια της ομάδας μας. Ο κ. Σάββας Καραμιχάλης (εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής) και η κ. Ελένη Βερίγου (εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής) τα είχαν κρύψει καλά στις γωνιές της αυλής μας.


Η ώρα της καταμέτρησης!

Κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν...

Όμως, the winner is...... η κυρία Σίσσυ και η ομάδα της!

Η κάθε ομάδα κρέμασε τα αυγά της στο δέντρο:Μπήκαμε ξανά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου η Γωγώ από το 16ο, μας μίλησε για τον υπέροχο σταυρό με βάγια που είχε κατασκευάσει η γιαγιά της και η κυρία Κατερίνα μας έδειξε πώς μπορούμε να παρασκευάσουμε σαπούνι. Μας μοίρασε επίσης το φυλλάδιο για την ελιά που ετοίμασε για μας!
Εμείς για ευχαριστήσουμε κι εκείνη και τους μαθητές της τους είπαμε τα κάλαντα του Λαζάρου.

Και τώρα ΑΥΓΟΔΡΟΜΙΕΣ με τη βοήθεια της κ. Ελένης!
Πριν αποχαιρετήσουμε τους συμμαθητές μας από το 16ο ανταλλάξαμε κεράσματα και δώρα! Εκείνοι μας χάρισαν σταυρούς από κανέλα κι εμείς τους χαρίσαμε πασχαλινές κοτούλες και λαγούς. Οι συμμαθητές μας από το 16ο έφυγαν κι εμείς, αφού είπαμε τα κάλαντα στους συμμαθητές υπόλοιπων τάξεων του σχολείου μας, βγήκαμε στη γειτονιά και τα είπαμε και στον κ. Τριπολιτάκη, Σύμβουλο ειδικής αγωγής και στον κ. Τερζάκη, Περιφερειακό Δ/ντή Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης.


Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, που αναφέρθηκαν παραπάνω και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ από καρδιάς στην κ. Ιωάννα Αναγνωστάκη, τον αφανή ήρωα που ήταν στην κυριολεξία πίσω από τις κάμερες...

Και του χρόνου!!!!

Την ανάρτηση της κ. Κατερίνας για τη σημερινή δράση με το βίντεο από το κουκλοθέατρο μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιό της στον σύνδεσμο http://mathitoudia16ou.blogspot.gr/2016/04/17.html